Mentale Gezondheid

Vertrouwenscontactpersonen van Babylon

Sanni en Coen, commissaris interne betrekkingen van Babylon, zijn de vertrouwenscontactpersonen van onze vereniging. Als je de behoefte voelt om een vertrouwelijk gesprek te voeren, of als je gewoon een gezellig gesprekje wil hebben, kun je Sanni of Coen altijd benaderen. Coen’s e-mailadres is internal@babylonnijmegen.nl. Je kunt Sanni ook via dit emailadres bereiken. Als je hulp wilt, maar je niet helemaal weet waar je deze kunt vinden, kun je Sanni of Coen ook altijd benaderen. Ze zijn bereid om je te helpen. Je kunt ze ook bereiken als je andere problemen ervaart, zoals: persoonlijke omstandigheden, problemen met betrekking tot je studie etc.

Studieadviseurs

Voor IBC en CIW zijn er 4 studieadviseurs (Lucie, Julia, Jamie en Sara). Je kunt ze altijd contacteren als je problemen ervaart die betrekking hebben tot je mentale gezondheid. Op de universiteit zijn er meerdere instanties die je gespecialiseerde hulp kunnen bieden. De studieadviseurs weten alles over deze instanties en kunnen je het best adviseren en leiden naar diegene die je het beste kan helpen. Een afspraak met een van de studieadviseurs kun je maken via deze link. Je kunt zelf aangeven of je een online afspraak wilt of een fysieke afspraak op de universiteit.

Professionele hulp

Praktijk InZicht, Couch Talk & Therapie Vrijzijn

Praktijk InZicht, Couch Talk en Therapie Vrijzijn bieden gratis integratieve begeleiding voor alle studenten ouder dan 18 jaar. Integratieve begeleiding is een kort, praktisch, probleemoplossende manier van begeleiding waar deze drie bedrijven gespecialiseerd in zijn. Als je meer informatie wilt, of je wilt in contact komen met deze bedrijven, dan kun je hun websites bezoeken. Nederlands sprekende en niet-Nederlands sprekende studenten kunnen hen contacteren voor hulp.

Website Therapie Vrijzijn: https://therapievrijzijn.nl

Website Couch Talk: https://couchtalk.nl

Website InZicht: https://praktijkin-zicht.nl

Frisse Gedachtes

Frisse Gedachtes is een gratis platform die jou anoniem contact kan brengen met ervaren experts en psychologie studenten. Je kunt zelf kiezen met wie je in contact wil komen. Alle buddy’s hebben een training gehad waarin ze hebben geleerd je zo goed mogelijk te helpen. Meer informatie over de manier waarop ze werken en hoe ze je kunnen helpen kun je vinden op hun website: https://www.frissegedachtes.nl/ of op hun Instagrampagina: @frissegedachtes. Frisse Gedachtes heeft sinds kort een nieuw platform geïntroduceerd. Dit platform heet Frisse Gedachtes Walks. Via dit platform kun je in contact komen met andere studenten en kun je samen een wandeling maken. Als je je aanmeldt, dan krijg je de contactinformatie van jouw wandelpartner aan het einde van de week om een datum af te stemmen. Ook als je niet in Nijmegen woont kun je je opgeven. In dat geval krijg je het telefoonnummer van je wandelpartner en kun je tijdens het wandelen met elkaar Face Timen of bellen. Je kunt je eenvoudig opgeven via de website: www.nijmegenwalks.nl. Hier kun je er natuurlijk ook meer informatie over geven. Frisse Gedachtes biedt hun services aan Nederlands en niet-Nederlands sprekende studenten.