Onderwijs en carrière

In Communicatie- en Informatiestudies aan de Radboud Universiteit worden studenten opgeleid tot communicatieprofessionals. Een van de doelstellingen van de studie is om studenten op te leiden tot corporate communicatie specialisten die in staat zijn onderzoek uit te voeren dat niet alleen bijdraagt aan het creëren van theorie in communicatie, maar is ook belangrijk voor een organisatie die moet oplossen interne of externe communicatieproblemen.

Bedrijven erkennen steeds meer het belang van communicatie: ze willen de ontwikkeling van communicatieprocessen begrijpen om kennis op te doen voor verbetering; internationalisering vereist een goed en effectief taalgebruik in meertalige communicatiesituaties. Deze intensievere focus op communicatie leidt tot een toenemende vraag naar taal- en communicatieprofessionals.

Daarom omvat het studieprogramma drie belangrijke aandachtsgebieden:

  • ‘Taal en communicatie’
  • ‘Business en Organisatie’
  • ‘Onderzoek’

Meer informatie? Klik hier !

Daarnaast beschikt elke opleiding over een programmacommissie, bestaande uit zowel docenten als studenten. Studenten vertegenwoordigen de studenten communicatie- en informatiestudies (CIS) en worden jaarlijks gekozen door diezelfde studenten. De leden van de leraar worden gekozen door de academische staf van het CIS-programma.

Meer informatie? Klik hier !