Galacommissie
Hallo toekomstig commissielid!
Afgelopen februari organiseerde de Galacommissie het jaarlijkse Gala! Dit is de avond van het jaar waar iedereen het over heeft. Voor degenen die nog nooit naar een van deze Gala’s zijn geweest, deze organiseerden we de afgelopen jaren samen met de studieverenigingen BOW, Mundus en Postelein. Dit betekent dat de commissie een gemengde commissie is die bestaat uit leden van meerdere verenigingen. De Galacommissie is, in vergelijking met andere commissies zoals de CIA, een minder tijdrovende commissie. Je komt ongeveer twee keer per maand samen met je commissie, behalve in de buurt van de datum van het Gala, dan moet je elkaar vaker ontmoeten. Deze commissie is perfect als je een eerstejaars student bent om mensen te leren kennen, of als je de vereniging al kent, maar je niet veel vrije tijd hebt.
Aangezien de Galacommissie alleen één geweldig Gala organiseert, kun je je volledig daarop focussen. Voor de creatievelingen onder ons: je kunt echt gebruik maken van je creativiteit. Van decoraties tot de DJ en fotograaf, je regelt het!
Tot slot: ben je dus bereid om je studievereniging te helpen, maar weet je niet hoeveel vrije tijd je zult hebben, bent je creatief, sociaal en niet bang om dingen onder handen te nemen? Dan ben jij het toekomstige Galacommissielid!

Weekendcommissie
De Weekendcommissie is een van de nieuwere commissies van Babylon. Tijdens het Babylon Weekend gaat een groep van ongeveer 40 Babyloniërs naar een locatie ergens in Nederland. Dit weekend staat vol met leuke en ‘gezellige’ activiteiten, zoals spelletjes, een feestje en een Cantus. Het Weekend zal plaatsvinden in het tweede semester, maar een hoop zaken dienen voorbereid te worden om dit tot een onvergetelijk weekend te maken. Daarom begint de Weekendcommissie al in het eerste semester.

De Weekendcommissie is niet de drukste commissie, maar het is erg leuk om met je medecommissieleden toe te werken aan een grotere activiteit zoals dit weekend. Daarnaast laat het organiseren van een weekend veel ruimte voor creatieve ideeën en dat is ook erg leuk!