“…Ben jij 3 of 4e jaars student Communicatie? Wil jij jouw creativiteit kwijt binnen de interessante wereld van communicatie, ben je positief kritisch en ondernemend? Dan is dit de stageplek voor jou!..’’

ONS TEAM

Wij zijn een hecht en dynamisch team dat ervoor zorgt dat communicatie zowel intern als extern binnen WBL soepel verloopt. Het team bestaat uit 1 Senior Communicatieadviseur, 2 Communicatieadviseurs, 1 Contentbeheerder en 1 Medewerker excursies & events. Communicatie heeft diverse taakgebieden en verantwoordelijkheden, zoals: interne en externe publicaties, huisstijlbewaking, redactie van het intranet en de website, bedrijfsblad, sociale media content en het organiseren van rondleidingen, evenementen (open dagen), maar ook contacten met bureaus. Steeds zijn we op zoek naar fris talent. Jouw creatieve input levert een bijdrage aan de sterkere positionering van onze afdeling en van WBL.

DIT DOE JIJ 

Je wordt nauw betrokken bij verschillende aspecten van het vakgebied, zoals het creëren van diverse communicatie-uitingen het redigeren van teksten, ondersteuning bieden in het organiseren van evenementen en het meewerken aan actuele  communicatieprojecten/campagnes. 

DIT BEN JIJ

 • Je volgt een hbo- of wo-opleiding richting Communicatie; 
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage binnen het derde of vierde leerjaar;
 • Je bent per september 2022 beschikbaar voor minimaal 36 uur;
 • Je kunt goed schrijven; 
 • Je bent communicatief vaardig en enthousiast, en houdt van aanpakken;
 • Je bent een creatieve denker en je kunt gemakkelijk ideeën omzetten op papier;
 • Je bent initiatiefrijk en je kunt zelfstandig werken.

DIT ZIJN WIJ

Water, samen halen we er meer uit! 

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar het wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof voor dit proces. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. 

Samen staan we voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Procesgericht werken is hierbij het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen. Vanuit het groeiperspectief “Waterkracht” werken we aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen:

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
 • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren Het eindresultaat: duurzame winst voor mens en milieu. 

DIT BIEDEN WIJ

WBL biedt goede begeleiding en er is voldoende ruimte voor jouw schoolopdracht of onderzoek. In deze stageplek krijg jij de vrijheid en verantwoordelijk, om ook eigen invulling te geven aan jouw ontwikkelingsproces. Je wordt in ons team gezien als een volwaardig teamlid en je mag zaken zelfstandig gaan oppakken. Jij komt met eigen initiatieven en biedt andere collega’s op de afdeling ondersteuning waar nodig. 

Je ontvangt een stagevergoeding van ca. € 380,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens jouw stageperiode bouw je verlof op, dat je in overleg met jouw collega’s en stagebegeleider kunt opnemen. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding à € 0,19 per kilometer, mits je geen OV-jaarkaart hebt vanuit jouw studie. Bij WBL zijn er flexibele werktijden die je afstemt met jouw stagebegeleider. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij met jou eventuele thuiswerkdagen overleggen.

SOLLICITEREN

Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Stuur jouw sollicitatie met een recent CV per mail naar sollicitatie@wbl.nl. Geef in een motivatie aan waarom jij de geschikte persoon bent voor deze stageplaats. 

Voor vragen over het wervings- selectieproces van deze vacature kun je contact opnemen met Jacky Wang (HR-stagiair), door te bellen naar 06 83 69 93 20. Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je bellen met Mariska Geelen (Communicatieadviseur), door te bellen naar 06 83 22 01 95.

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx