Tijdschrift ZemZem is op zoek naar een stagiair communicatie/PR per september 2022. 

Volg jij een opleiding op het gebied van (visuele) communicatie, mediastudies marketing en/of multimediadesign en ben je op zoek naar een stage? Heb je interesse in de journalistieke branche en in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam? Dan is ZemZem op zoek naar jou.  

Over ZemZem   
ZemZem is een semi-academisch tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt en ernaar streeft informatie, visies en meningen over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam te publiceren die niet in de doorsnee media te vinden zijn. Daarnaast biedt ZemZem Nederlandstalige onderzoekers een platform om hun lopende of recent afgeronde onderzoek te presenteren. Op die manier wil ZemZem een inhoudelijke bijdrage leveren aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen. De redactie bestaat uit wetenschappers, journalisten en andere specialisten op het gebied van de islam en de MENA-regio. Hun werkzaamheden voor ZemZem zijn op vrijwillige basis.  

Naast het papieren tijdschrift is ZemZem ook online actief. Op de website en de sociale media worden naast eigen artikelen ook evenementen en publicaties van andere organisaties gepromoot.      

Wat ga je doen?

 • Campagnes bedenken en een strategisch communicatieplan ontwikkelen om de online zichtbaarheid en het abonneebestand te vergroten       
 • Evenementen organiseren o.a. ter lancering van het nieuwe nummer (december 2022)
 • Ondersteunen van de webredacteur met het bijhouden van de website en de socialemediakanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter)
 • Ondersteunen van de PR-redacteur bij het opstellen van wervingsteksten en persberichten, het onderhouden van relaties met externe contacten en waar mogelijk het netwerk uitbreiden      

Als communicatie/PR-stagiair werk je nauw samen met de communicatie/PR-redacteuren, de beeldredacteur en de webredacteur. Als stagiair maak je deel uit van de redactie van ZemZem.

Wij zoeken iemand die:

 • Een opleiding volgt op het gebied van (visuele) communicatie, mediastudies, marketing en/of multimediadesign     
 • Origineel, creatief en sociaal vaardig is
 • Zelfstandig kan werken en initiatief durft te nemen
 • Beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid
 • Gevoel heeft voor vorm, toon en stijl
 • Digitaal vaardig is en bedreven is in sociale media

Pré:

 • Ervaring met WordPress en vormgevingsprogramma’s zoals PhotoShop en InDesign
 • Affiniteit met het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam en/of de missie van ZemZem

Wat bieden wij?        
Een uitdagende en flexibele stage met ruimte om je theoretische kennis en creativiteit in de praktijk in te zetten. Je krijgt inhoudelijke begeleiding van de communicatieredacteur en wordt onderdeel van een enthousiaste en geëngageerde redactie met uiteenlopende expertises. Als redactielid van ZemZem lever je bovendien een unieke bijdrage aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam. En bevalt de stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om onderdeel te blijven van de redactie. 

Interesse?
Stuur voor 15 mei 2022 een korte motivatiebrief en cv naar info@zemzemtijdschrift.nl, gericht aan Sara Hoefnagel en Maaike Voorhoeve, o.v.v. ‘vacature communicatie/PR (stage)’. 

Voorwaarden en vergoedingen 
De stage begint in september 2022 en duurt ten minste zes maanden. De precieze startdatum en de stageduur kan in overleg worden bepaald. Afhankelijk van het stagereglement van de opleiding van de stagiair en het aantal stageuren kan de stage worden ingezet voor studiepunten.  Er is er geen financiële vergoeding beschikbaar. Kandidaten met een cultureel diverse achtergrond worden nadrukkelijk verzocht te reageren.

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx