Vrijwilliger marketing & communicatie

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een laagdrempelige plek waar mensen zich laten inspireren door de regionale cultuurhistorie? En tegelijkertijd ervaring opdoen op het gebied van marketing en communicatie? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als ruimte voor exposities en lezingen, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar iemand die vol enthousiasme aan de slag wil met het uitdenken en uitvoeren van allerlei communicatie-uitingen, bijvoorbeeld via sociale media, onze eigen website en de regionale pers. Je denkt mee over leuke campagnes en hoe we onze kanalen effectiever kunnen inzetten. Kijk maar eens op onze social kanalen of website en zie hoe we nu communiceren. Daarnaast denk je met het programmeringsteam mee over nieuwe activiteiten, gericht op specifieke doelgroepen.

Wij werken in een klein team dat grotendeels vanuit huis werkt. Desgewenst kun je ook gebruikmaken van een werkplek op ons kantoor. Het team Marketing en Communicatie ontmoet elkaar in ieder geval eens in de zes weken voor een avondvergadering.

Wat neem jij mee?

  • Je hebt affiniteit met cultuur en (regionale) geschiedenis
  • Je bent bekend met sociale media
  • Je bent proactief en je werkt snel en zorgvuldig
  • Je hebt een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden
  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?

Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx