Studentredacteur sociale media

Over de vacature

 • 16 uur per week
 • Flexibel
 • Minimaal 1 jaar
 • Schaal 6
 • Fulltime: min €2267 – max € 3115 bruto per maand
 • Solliciteer voor 22 september 2022
 • Datum eerste gesprek: 19 september 2022

Functie

Als studentredacteur sociale media ben jij mede-verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit de corporate sociale media-kanalen van het Radboudumc. Het Radboudumc is actief op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Ieder kanaal heeft een unieke groep volgers die we zo goed mogelijk bedienen. Je werkzaamheden bestaan uit webcare & monitoren en content plaatsen & creëren.

Webcare & monitoren
We willen dat onze patiënten en bezoekers, maar ook andere geïnteresseerden, ons laagdrempelig kunnen bereiken. We nodigen ze uit om vragen te stellen en te reageren op onze (nieuws)berichten. Ook brengen we ze op de hoogte van belangrijke informatie rondom hun bezoek en beantwoorden persoonlijke vragen. Daarom ben jij op jouw werkdagen het primaire aanspreekpunt voor iedereen die ons via sociale media benadert. Je gaat persoonsgericht de interactie aan en reageert zo nodig ook op vervelende ervaringen of klachten. Ook monitor je wat er op sociale media gebeurt in relatie tot het Radboudumc. Je signaleert issues en stemt deze direct af met de persvoorlichters. Je wordt in deze werkzaamheden ondersteund door de content- en sociale media tool Coosto. 

Content plaatsen & creëren
Het Radboudumc is een bijna onuitputtelijke bron van mooie verhalen. Er gebeurt op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek ontzettend veel. Jij bent, samen met je communicatie-collega’s, bezig om deze verhalen op te halen en te delen met de buitenwereld. Om wat voorbeelden te noemen:
Je deelt het nieuwsbericht dat een wetenschapsvoorlichter net heeft geschreven over een studie die een onderzoeksubsidie heeft ontvangen

 • Je schrijft snel en duidelijk een teaser voor een nieuwsbericht zodat het interessant is voor de doelgroep op Facebook.
 • Je schrijft snel en duidelijk een teaser voor een nieuwsbericht zodat het interessant is voor de doelgroep op Facebook.
 • Je maakt op Instagram stories die een inkijkje geven in de werkdag van Radboudumc-collega’s.

Werkplek

Je directe collega’s zijn een externe communicatie manager, een woordvoerder, drie wetenschapsvoorlichters en twee redacteuren sociale media. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de woordvoering, profilering, sociale media en voorlichting over patiëntenzorg, onderzoek,  onderwijs en de organisatie.
Corporate Communicatie, onderdeel van de concernstaf Strategie, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het corporate communicatie- en merkbeleid en de uitvoering daarvan, gebaseerd op de missie en strategie van het Radboudumc.

De corporate communicatie afdeling bestaat uit circa 30 collega’s, verdeeld over de volgende aandachtsgebieden:

 • Team Nieuws,– dit team onderhoudt contacten met de media, verzorgt de pers- en wetenschapsvoorlichting, ondersteunt collega’s in mediacontacten, doet woordvoering op corporate niveau, verzorgt de dagelijkse externe nieuwsvoorziening en is verantwoordelijk voor de sociale media.
 • Team communicatieadvies – dit team adviseert over communicatievraagstukken en –kansen en neemt de regie bij de uitvoering ervan
 • Team online – dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en beheer van internet en intranet, webcontent en beeld.


Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel

We zijn op zoek naar een student(e) die een communicatie-gerelateerde studie volgt op hbo- of wo-niveau, of aantoonbare affiniteit met communicatie heeft en zich herkent in de volgende punten:

 • Je bent op maandagen en vrijdagen beschikbaar. Verder kan en wil je in vakantieperiodes meer werken om vakanties van collega’s op te vangen.
 • Je hebt een flexibele en open houding: je bent energiek en bent altijd op zoek naar de uitdaging in de dingen waarmee je bezig bent. Voor jouw flexibiliteit krijg je natuurlijk ook flexibiliteit vanuit ons terug!
 • Je denkt proactief mee en vormt ideeën over vraagstukken omtrent de positionering van het Radboudumc op sociale media.
 • Je maakt makkelijk informeel contact maakt met collega’s: je weet je snel te positioneren als één van de sociale media-aanspreekpunten binnen de organisatie.
 • Je presteert goed onder druk: als je ineens een bult werk te verzetten hebt ben je daartegen opgewassen!

Geïnteresseerd? Solliciteer via deze link!

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx